Hoe werkt het :

Het laten uitvliegen van de duiven kan op ieder gewenst moment. Een erg mooi moment om de duiven uit te laten vliegen, is na de huwelijksvoltrekking op het stadhuis of in de kerk. Ingeleid door een korte toespraak zal het bruidspaar de duiven loslaten. De duiven kunnen uit de hand of direct uit het toepasselijke mandje los worden gelaten. De duiven zullen eerst een paar rondjes boven de kerk of het stadhuis vliegen om hun uiteindelijke vliegrichting te bepalen. Daarna zullen zij terugvliegen naar hun hok. 
LET OP..................Bij slechte weersomstandigheden, denk aan Mist, zware regenval, sneeuwval, worden de duifjes NIET los gelaten. Bij ons staat het punt, dat de duiven veilig hun hok kunnen bereiken op nummer 1.................hopelijk heeft u hier begrip voor...

Natuurlijk krijgt u dan uw geld terug gestort !

Het gebeurd regelmatig dat een trouwerij uitloopt, opzich is dat geen probleem. Echter gebeurd het steeds vaker dat er een uitloop is van 1 uur.

Regelmatig hebben wij meerdere trouwerijen op 1 dag, wij zelf houden al ruim tijd tussen 2 trouwerijen in. Mochten wij een uitloop krijgen van meer dan 30 minuten, dan hanteren wij een extra vergoeding van 10,- euro per 15 minuten echter hebben daarna een andere trouwerij en deze zou daardoor in gevaar komen, zijn wij genoodzaak om weg te gaan. Er wordt dan GEEN resitutie verleend !